Hur jag la om kosten för att må bättre

Nu ska jag prata om en liten fälla som jag tror att många kan känna igen sig i. Så fort jag känner att jag mår dåligt eller har en jobbig period så börjar jag äta mycket sötsaker, kakor och annat onyttigt. Det känns bättre för stunden men det är ju absolut inte nyttigt eller bra. Eller ja, så var det fram tills för ett par månader sedan.

Jag har i ett annat inlägg berättat om hur jag började med yoga för att må bättre. Efter att hållit på med det ett tag kände jag även att det var dags att ta tag i min kost. Jag är inte en sådan som räknar kalorier och målet med att lägga om kosten är inte heller att gå ner i vikt, utan det handlar mer om att må bättre och få mer energi.

Så hur gjorde jag då för att lägga om kosten och få bättre matvanor? För det första drog jag ned på allt vad sötsaker och kakor heter. Jag är inte en sådan som tror på totalförbud och kan fortfarande unna mig någonting gott då och då.

I övrigt började jag läsa väldigt mycket om vad som är bra kost och hur man ska tänka. Jag laddade ner olika appar där de kommer med förslag på nyttiga och hälsosamma recept. Jag började också äta fem mål om dagen på fasta tider. I början var det lite svårt att hålla sig från sötsaker men med rätt inställning så går det.

Jag är väldigt stolt över hur långt jag har kommit och hoppas att jag kommer att kunna fortsätta på den inslagna vägen. Jag har även fått in min pojkvän i lite mer hälsosamma vanor och han är lika glad som jag över det. Det gör verkligen stor skillnad.