Göra sig av med negativa energier

En viktig del i att må bättre är att göra sig av med en massa negativa energier. Det kan vara i form av folk i din närhet eller andra saker som får dig att må dåligt. Det är någonting som jag själv har fokuserat väldigt mycket på den senaste tiden för att bli gladare och må bättre. Första steget i detta är så klart att identifiera vad det är som sprider dålig energi. För att ta reda på detta började jag göra anteckningar över hur jag mådde under dagen. Märkte jag av hur mitt humör sjönk efter att ha träffat en viss person till exempel?

Det kan låta illa när man skriver det i text men ibland tjänar man på att ta avstånd från vissa personer som ger dig negativ energi. Det kan till exempel vara en person som alltid klagar eller gnäller eller som får dig att känna dig sämre. Som jag nämnde ovan är det bra att analysera hur du känner dig efter att ha varit med en viss person. Är det en människa som peppar och får dig att må bra eller är det raka motsatsen. Om det är det andra alternativet bör du antingen försöka prata med den personen eller helt enkelt inte träffa den lika ofta.

Det är så klart inte bara människor som kan ge dig dålig energi. Jag har själv kommit underfund med att mobilen är en stor energitjuv för mig. Därför testade jag att endast ha en timmes skärmtid under varje dag. Det finns appar som du kan ladda ner för att hjälpa dig hålla koll på detta. Det har verkligen gjort underverk för mig och jag får nu mycket mer tid till att fokusera på andra saker.