Börja yoga för att må bättre

Jag fokuserar mycket på mitt mentala mående här på bloggen och hur man ska tänka för att må bättre. Men någonting som också är otroligt viktigt för ökat välbefinnande är träning. För cirka ett år sedan började jag med yoga efter att ha läst om alla bra effekter och hälsofördelar. Jag har alltid avfärdat det innan och inte trott att det är någonting för mig. Oj, så fel jag hade. Det tog lite tid att komma in i det men nu älskar jag det. Jag försöker yoga åtminstone tre till fyra gånger i veckan. I början kollade jag på videor på Youtube men nu har jag börjat gå i en yogagrupp.

Det jag älskar mest med yogan är att den ger mig ett sånt inre lugn och att jag känner mindre stress. Jag slappnar av och fokuserar helt på mig själv för en stund. Det som är allra bäst är ändå känslan som man har efteråt. Jag brukar inte alls köra långa pass, upp till en halvtimme och det är mer än nog. Så även om du har ett hektiskt vardagsschema är det inga problem att få in ett litet träningspass med yoga. Du behöver inte heller oroa dig om du är total nybörjare. Man får följa med så gott det går och anpassa sig efter sina egna förutsättningar. Jag börjar redan känna mig lite vigare, vilket också är ett plus i kanten.

Ja, jag kommer absolut att fortsätta yoga. Jag tycker det är en så himla rolig träningsform och det hjälper mig verkligen med mitt välmående. Om ni läser mitt inlägg om att jag ska anordna mitt första event kommer ni även se att jag kommer ha en liten yogaklass för de som kommer. Alla behöver mer harmoni och lugn i sitt liv och yoga kan hjälpa med det.