Att släppa det som har varit

Jag har kommit fram till att en stor del i att bli gladare är att kunna släppa taget om det som har varit. Personligen är jag en sådan människa som tänker väldigt mycket och kan älta det som tidigare hänt. Jag fokuserar på vad jag skulle ha gjort annorlunda istället för att bara acceptera att saker gick fel och gå vidare. Jag har haft svårt att hitta balansen mellan att fastna i saker och släppa och gå vidare. Detta är verkligen någonting som jag försöker jobba med varje dag.

Detta är nog faktiskt det som jag har svårast med. Jag har kunnat ändra mina mat- och träningsvanor utan större problem men att ändra hur man tänker är en helt annan sak. Det är helt enkelt inte lika lätt. Men jag har hittat några knep som jag försöker gå efter. Mitt första steg är att jag försöker identifiera när jag sitter och tänker på något gammalt som hänt. Det är lätt hänt att tankarna skenar iväg utan att man märker det. När jag väl märker att dessa tankar kommer försöker jag helt enkelt koppla bort dem. Och det ska sägas att det är lättare sagt än gjort.

Något som jag har börjat göra när dessa tankar kommer är att försöka hitta en lösning för framtiden istället för att grubbla. Jag försöker tänka på vad jag kan göra annorlunda i framtiden för att undvika en liknande situation. Det får mig att känna mig mer positiv och på lite bättre humör.

Jag funderar just nu på att ta ytterligare ett steg i detta och börja med meditation. Jag är inte helt säker på att det är min grej men jag är villig att prova. Det jag har läst om det har varit positivt så jag hoppas det kan göra nytta.