STÖD OCH HJÄLP

Min Upprättelse har teamat upp med tre av landets största och mest engagerade partipolitiskt och religiöst obundna organisationer som dagligen kämpar för ett samhälle fritt från sexuellt våld och förtryck. Här är en presentation av dessa.

 
Make equal

Make Equal beskriver sig som ”lösnings­fokuserade jämställdhets­experter”. De startade Fatta-rörelsen som kämpar mot sexuellt våld och för samtycke tillsammans med Femtastic, och satsningen #killmiddag är en reaktion på debatten om övergrepp på sommarens festivaler. Make Equal vill flytta fokus i debatten, bland annat genom att engagera killar och män i kampen för ett jämställt och jämlikt samhälle.

TILL MAKE EQUAL
Föreningen Storasyster

Föreningen Storasyster ger stöd till alla från 13 år och uppåt som är eller har varit utsatta för sexuella övergrepp. Deras 150 utbildade volontärer ger medmänskligt stöd online och psykologer, sexologer och kuratorer erbjuder behandling på deras mottagningar i Stockholm och Malmö. Föreningen arbetar även förebyggande och opinionsbildande för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld.

TILL FÖRENINGEN STORASYSTER
Treskablinoll

Treskablinoll är ett icke vinstdrivande företag som jobbar för att bekämpa sexuella övergrepp på barn. Genom utbildningar i integritet och brottsförebyggande insatser bryter Treskablinoll tystnaden kring sexualförbrytare och ger barnen tillbaka sin rätt till en trygg barndom. Tre ska bli noll står ständigt på barnens sida, stöttar utsatta och jobbar proaktivt med såväl skolor som ansvariga politiker.

TILL TRESKABLINOLL