Enkla saker för att må bättre

En sak som jag har lärt mig under åren är att det finns så många små och enkla knep för att må bättre. När man mår dåligt är det så enkelt att gräva ner sig och bara fokusera på det som är jobbigt. Jag var tidigare en sådan person som bara gick och väntade på att något skulle hända, att allt magiskt skulle bli bättre. Det är nu under sista tiden som jag har insett att det finns så många små och enkla saker man kan göra för att få upp humöret. Här kommer mina bästa tips:

Något som verkligen gjorde stor skillnad för mig var när jag började träna. Jag började först med att gå en promenad på 30 minuter varje dag. Det var så skönt att bara komma ut i friska luften och rensa tankarna lite. Efter ett tag började jag också träna på gym vilket gjorde en enorm skillnad. Helt plötsligt hade jag något som jag kunde fokusera på. Jag började sätta olika träningsmål som jag strävade efter att nå. Hitta den träningsform som passar dig och gör det till en daglig rutin. Det behöver som sagt inte vara så avancerat utan det kan räcka med en kortare promenad varje dag.

Detta är också en så otroligt enkel sak som kan få dig att må så otroligt mycket bättre. Jag brukar alltid ringa till min bästa vän och bara prata bort en stund. Det händer även att vi går och fikar och pratar om allt möjligt. Jag tror det är så otroligt viktigt att inte stänga in sina känslor utan prata om varför man mår dåligt. Om man inte gör det finns det risk att man går runt och bär på det och mår ännu sämre. Prata med någon som du verkligen litar på.