Bli gladare som person

Hur gör man egentligen för att bli gladare som person? Det är en fråga som jag har funderat väldigt mycket över. Jag försöker hela tiden sträva efter att blir mer positiv och gladare i en vardag. Det kan vara svårt i vardagslunken att glömma bort allt bra som man faktiskt har i sitt liv. Jag har därför börjat med flera små saker för att kunna bli gladare, framför allt i min vardag.

Det första som jag började med är att varje morgon tänka på tre saker som jag är tacksam för. Det kan till exempel vara min familj, att det gick bra på jobbet eller vad som helst. I början skrev jag ned dem på papper men nu har jag övergått till att bara tänka ut dem. Om du själv vill testa gör du så klart vad som känns bäst. Jag kunde tycka det var skönt att ha dem svart på vitt på papper för att kunna göra en återkoppling i slutet av dagen eller när jag hade en dålig period. Det kan säkert låta lite fånigt, men det har faktiskt hjälpt mig att bli gladare generellt sätt.

Jag gör någonting liknande när jag kommer hem efter dagen. Jag avsätter ungefär 20 minuter varje dag där jag tänker igenom dagen som gått och väljer ut tre saker som var bra med dagen. Jag försöker också tänka på om det är någonting som jag kan ta med mig för framtiden för att ha kvar den positiva känslan. Jag vill också säga att detta inte är något som fungerar på en dag utan som tar lite tid att komma in i. Efter att ha hållit på ett par månader kan jag dock säga att jag är glad att jag började.